Over ons

In het voorjaar van 2020 hebben wij onze deuren aan het bruisende marktplein van Gouda geopend! Joost Zekveld heeft zijn kennis en passie voor het horeca vak opnieuw aangesproken, waaruit Gouds Glas is ontstaan. Het restaurant vormt met zijn ruime 800 vierkante meter een geschikte plek voor ieder gezelschap; groot of klein. Ook beschikt het pand over vier verschillende ruimtes, die ieder geschikt zijn voor verschillende aangelegenheden.

Bij ons kun je genieten van een heerlijke lunch, een driegangendiner met de lekkerste wijnen of een gezellige borrel. De lokale seizoensproducten spelen een hoofdrol in de keuken van onze internationale chef Jozsef Banicz.

Als je bij ons binnenkomt zullen de zes grote glas in lood ramen snel de aandacht trekken. De ramen zijn een verwijzing naar de glas in lood ramen van de Goudse Sint-Janskerk die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Op elk raam is een afbeelding te zien van lokale landschappen, gebouwen of bedrijven. Een andere echte ‘eye catcher’ in Gouds Glas is de glazen koepel waaronder je naast genieten van ons eten en drinken ook terecht kunt voor feesten, partijen en vergaderingen. Het pand van Gouds Glas is vroeger een beursgebouw geweest waar vele trouwerijen plaats gevonden hebben. Wij zijn daarom extra trots op het feit dat je bij ons ook elkaar het ja-woord kunt geven en daarna met uw hele gezelschap kunt feesten! Of je nu onder de glazen koepel in het grote restaurant wilt dineren, wilt vergaderen op de vide of wilt borrelen op het terras, bij ons ben je van harte welkom!