Gouds Glas is een restaurant in Gouda aan de voet van het oude Stadhuis. Met een moeizame start in 2020, een aantal sluitingen en veel bezorgingen verder, staan we nu met volle moed klaar om onze gasten in de watten te leggen! Gouds Glas is een pand van ruim 100 meter diep, onderverdeeld in verschillende ruimten: 

a
Het

terras

Het gezellige terras van Gouds Glas kijkt uit over het historische Marktplein van Gouda. Hier kan je genieten van een kopje koffie met gebak in de ochtendzon tot aan een cocktail met bittergarnituur in de late avonduren.

De

Brasserie

Het eerste gedeelte van Gouds Glas is de brasserie. Hier kan een drankje besteld worden aan de bar, maar deze ruimte is ook geschikt voor een lunch of diner. In de brasserie vind je de eerste open keuken, waar onze koks in de middag de lekkerste lunchgerechten, en in de avond vol passie de voor- en nagerechten bereiden.

a
Het

Restaurant

In het ruime restaurant is zitplaats voor ruim 70 personen. Links in de zaal zijn de zes grote glas-in-lood ramen te zien. Elk raam geeft iets typisch Gouda weer, met een knipoog naar de Sint-Janskerk. Door de grote lichtkoepel valt er veel daglicht naar binnen. Deze ruimte is geschikt voor een diner, maar kan ook afgehuurd worden een (huwelijks)feest. Achterin vind je de tweede open keuken, waar onze chefs met passie de hoofdgerechten bereiden. Onze gerechten worden onder andere in een Mibrasa Houtskooloven bereid, wat een unieke smaak creëert.

De

Vide

Wanneer je één trap omhoog gaat, kom je op de vide. Deze balustrade heeft uitzicht over het restaurant en hierdoor éxtra goed zicht op de Goudse glazen. De knusse ruimte is perfect voor een romantisch diner voor twee, maar kan ook worden afgehuurd voor een borrel of feest.

a
a
De

Wijnbar

Eén trap verder dan de vide vind je de wijnbar. Dit is een privéruimte met eigen bar die zich perfect leent voor borrels en feestjes. De ruimte is voorzien van een draadloze beamer en hierdoor ook geschikt voor workshops, vergaderingen en presentaties.

Vergaderen, vieren, borrelen, trouwen of gewoon samen zijn? Bekijk onze arrangementen.